Да се решат историските прашања, промена на…

Министерката за надворешни работи на Бугарија, Теодора…

Шамар од Генчовска за македонската делегација: Нема…

Не, нема промена во францускиот предлог. Таква…

Генчовска до Османи: Бугарија ве поддржува, ви…

Бугарија е земјата која најсилно ја поддржува…

Османи и Генчовска го потпишаа Протоколот –…

Македонскиот министер за надворешни работи Бујар Османи…

Генчовска: Ќе преземеме мерки за говорот на…

Бугарија ќе преземе мерки против говорот на…

Се јави Генчовска: Реакцијата во Македонија е…

Реакцијата во Македонија на европскиот предлог за…

Генчовска го потона Таче: Нема нов француски…

Бугарската министерка за надворешни работи во оставка…

Генчовска под притисок: Партијата на Петков апелира…

Владеачката бугарска партја Продолжуваме со промените ја…

Генчовска го разобличува Петков: МУ ВЕТИЛ НА…

Премиерот на Бугарија, Кирил Петков вети дека…

Генчовска го попари Петков: Јас не попуштам…

Премиерот Кирил Петков испрати предлог со кој…