Град Скопје: Се реконструира пешачката патека пред катната гаража „Судска палата“

t

Екипите на ЈП „Улици и патишта“ деновиве ја реконструираат пешачката патека на булеварот „Гоце Делчев“ пред катната гаража „Судска палата“.

Пешачката патека се реконструира во должина од 300 метри и широчина од 4 метри. На вкупна површина од 1200 квадратни метри се отстрануваат старите и оштетени плочки, а потоа овој потег ќе биде целосно асфалтиран.

-Изградбата на нови велосипедски и пешачки патеки и обновување на постоечките патеки во Скопје е еден од приоритетите на новата градска администрација, и овие активности продолжуваат со иста динамика и во наредниот период, информираат од Град Скопје.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

700.000 луѓе ја напуштиле Русија по повикот…

Речиси милион Руси ја напуштија земјата во…

Што ќе изберат земјите од регионот –…

Дали да се грижиме за економскиот раст…

Евроњуз: Пет причини зошто Украина нема наскоро…

Киев реагираше на руската анексија на четири…

ЕВРОПА ПОВТОРНО НА МАКИ – птичјиот гриб…

Европа годинава ја доживува најлошата криза со…

Денес се празнува Светиот пророк Јона

Живееше повеќе од 800 години пред Христа.…