Дрcка пpoвокација од бугарски новинар: Македонскиот премиер да ни дојде на „бакни рака“, не Петков да оди кај нив

t

Долгогодишниот дописник на Бугарската национална телевизија (БНТ) од Скопје, Костадин Филипов, го критикува премиерот Кирил Петков за најавата за посета на Македонија на 18 јануари, негово прво официјално патување во странство по преземањето на функцијата.

– Требаше да биде обратно – откако се обидовме да им оставиме добар впечаток, ако сакаме да им направиме некаков аир, некакво добро, не треба ние да одиме кај нив, туку првата работа на нивниот нов премиер треба да биде да дојде кај нас, да бакне рака, така да се каже, на некој од нашите политичари и ако рече дека не може да исполни некои од нештата што ги бараме, да му кажеме да се врати во Македонија, да се обиде да ги исполни и тогаш повторно да дојде кај нас – изјави новинарот за БНТ.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Мисајловски: Ако Бугарите влезат во нашиот Уставот,…

Ако Бугарија бара Бугарите да влезат во…

Мисајловски: Во преговорите со Бугарија мора да…

Точно да денес ги проследивме овие овие…

Николоски: Македонија по kорупција е на исто…

Денеска стигна извештајот за корупција и Македонија…

Македонија сама не може да се брани,…

НАТО знае дека ниту војската на Македонија,…

Донев: Постои притисoк врз македонската комисија, продолжува…

Притисок очигледно дека постои од наша страна…