Поради високите сметки за струја Австрија со…

Aвстриската влада денеска соопшти пакет помош за…

Од 600 до 3600 евра казна за…

Австрија од понеделник го укинува карантинот за…

Задолжителна вaкцинација во Австрија, kaзни до 3600…

Австрискиот парламент денеска изгласа задолжителна вакцинација на…

Австрија воведува лотаријата како поттик за вакцинација

Австриската влада се договори со најголемата опозициска…

Полиција ќе ги чува болниците: Австриската влада…

встриската влада денеска донесе одлука за воведување…

„Владата мора да падне“: Австрија на нозе,…

Илјадници луѓе протестираа во Виена против планот…

Антиковид мерки во Австрија – новогодишна ноќ…

Во Австрија, за новогодишната ноќ, ќе има…

Пpoтест журка на 31: Пpoтивниците на ковид…

Противниците на епидемиолошките мерки во Австрија ги…