Роскосмос го оштети Западот за 12 милијарди…

„Роскомос, како одговор на санкциите, му нанесе…

Каде ќе паднат? Геомагнетна бура „уби“ 40…

Вселенската компанија „Спејс-екс“ лансирала 49 сателити на…

Откриен вселенски објект што зрачи радиобранови: Можно…

Додека мапираа радио бранови низ универзумот, астрономите…

(Видео) Неконтролирана ракета на „Спејс Икс“ на…

Ракета на „Спејс Икс“ е на патека…

(Видео) Вселенскиот телескоп Џејмс Веб пристигна на…

Вчера, помошните мотори од вселенскиот телескоп Веб…

Првото вселенско студио: Филмови ќе се снимаат…

Компанијата која е копродуцент на претстојниот вселенски…

(Видео) Најмоќниот телескоп во светот успешно го…

После речиси 30 години планирање и напорна…

(Видео) Кина и САД во натпревар за…

Кина ги повика САД да ја заштитат…