XBB.1.5: Што се треба да знаете за…

Додека повеќето од нас повеќе би сакале…

ЕУ препорачува вакцинација против Омикрон за ризичните…

Здравствените власти на Европска Унија препорачаа вакцината против Омикрон…

Американската ФДА одобри нова вакцина против Ковид-19,…

Американската Агенција за заштита од заразни болести…

Откриена нова подваријанта на Омикрон во Албанија:…

Албанскиот  Институт за јавно здравје официјално потврди…

Пак јаделе лилјаци? Нова подваријанта на Омикрон…

Во Шангај е регистриран случај на инфекција…

Д-р Даниловски: Омикрон ќе стане ендемски вирус…

Професорот и епидемиолог Драган Даниловски смета дека…

Го гледаме ли крајот на пандемијата? Епидемиолошката…

Бројот на активни случаи на ковид-19 во…

Новиот сој омикрон раширен низ основните училишта:…

Во моментов активни се 8.143 случаи на…

Израелски експерт: Ковид-19 никогаш нема да исчезне

Генералниот директор на Министерството за здравство на…

Во Русија откриен нов, позаразен подвид на…

Во Русија се откриени повремени инфекции со…